Choď na obsah Choď na menu
 


27. 3. 2013

Monster muffiny

 Igrediencie:

125g zmäknutého masla

200g cukru krupice

1 vanilkový cukor

3 vajcia

300g polohrubej múky

1 prášok do pečiva

125ml mlieka

200g horkej čokolády

125g marcipánovej hmoty

200g práškového curku 

100g strúhaného kokosu modrou potravinárskou farbou 

6 čokoládových cookies

Postup:

1.Mäkké maslo s cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame do peny. Pomaly a postupne vmiešame celé vajíčka. Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme do cesta. Nakoniec prilejeme mlieko a všetko dobre priemiešame

2. Jednú čokoládu lámeme na kúsky a vmiešame ju do cesta. Druhú rozpustíme vo vodnej lázni a po vychladnutí ju vlejeme do cesta. Medzitým predhrejme rúru na 180 stupňov, cesto vlejeme do formičiek a pečieme 20-25 minút.

3. Maffiny necháme odpočunúť vo formách a potom ich vyklopíme a necháme vychladnúť.

4. Ako na oči? Zmiešame marcipán s 75g práškového cukru a vytvarujeme 24 malých guličiek. Zorničky vyrobíme takto: Nakvapkáme malé kvapôčky rozohriatej čokolády na papier na pečenie a necháme ich vychladnúť v chladničke. Potom ich vtlačíme do guličiek.

5. Kokos v miske zafarbíme trochou modrej potravinárskej farby s kvapkou vody.

6. Kokos nasypeme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme minutú schnúť v rúre. Potom ho vsypeme opäť do misky.

7. Zo zbytku práškového cukru, modrej potravinárskej farby a trošku vody vymiešame tuhú cukrovú polevu. Tou potrieme povrch maffín (trochu polevy si schováme na oči) a maffiny ihneď obalíme v kokose. 

8. Ostrým nožom vyrežeme do každej maffiny otvor a do neho vložíme polovičku čokoládového cookie ako pusu. Potom pomocou cukrovej polevy prilepíme na maffiny oči a necháme monstríky vychladnúť.