Choď na obsah Choď na menu
 


10. 3. 2013

Kávenky

Ingrediencie:

 

210 g hladkej múky

 

70 g práškového cukru 

 

140 g masla 

 

50 g mletých vlašských orechov 

 

20 g mletej čiernej kávy

 

 

Náplň: 

 

60 g masla 

 

80 g múčkového cukru 

 

1 žĺtok 

 

1 lyžička uvarenej, studenej a silnej čiernej kávy

 

 

Poleva: 

 

1 čokoládová poleva biela 

 

čokoládové zrniečka na ozdobu 

 


 

Postup:

 

Na dosku vysypeme hladkú múku a práškový cukor. Maslo pokrájame na kúsky a pridáme do zmesi. Premiešame a pridáme mleté orechy a mletú čiernu kávu. Vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a dáme na hodinu odležať do chladničky.

 

Dosku poprášime hladkou múkou a vyváľame asi 0,3-centimetrové cesto. Formičkami vykrojíme ovály, rozložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre asi 15 minút. Upečené pečivo potom necháme vychladnúť na rovnej tácke.

Náplň: Práškový cukor a maslo dohladka vymiešame. Pridáme žĺtok a lyžičku čiernej kávy a krém poriadne zamiešame. Vždy dva ovály zlepíme kávovým krémom. Poleva: Čokoládu vo vrecku necháme rozohriať podľa návodu na obale. Kávové ovály ozdobíme čokoládou vytlačenou z vrecka, do prostriedku položíme čokoládové zrnko a necháme stuhnúť.