Choď na obsah Choď na menu
 


11. 3. 2013

Medové karamelové trubičky

 Igrediencie:

2 lyžice masla

2 lyžice cukru

1,5  lyžice medu

2 lyžice hladkej múky

 

Postup:

V hrnci rozohrejeme maslo s cukrom, pridáme med a miešeme tak dlho, pokiaľ sa kryštáliky nerozpustia a hmota nezíska hladký vzhľad. Stiahneme z ohňa, vmiešame múku a opäť všetko dohladka vymiešame. Hladké, riedke cesto naberieme na lyžičku a na plechu s papierom na pečenie roztrieme každý kopček do podoby kruhu o priemere 4 cm. Necháme rozostupy približne 8 cm. Plech vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 6 mibút. Akonáhle plátok získa zlatistú farbu, plech z rúry vyberieme a ešte teplé plátky postupne podoberáme špachtľou a každý hneď stočíme na kovovú trubičku na kremrole. Vychladnuté trubičky opatrne vyberieme.