Nepečené orechové kolieska
Igrediencie:
200g mletých vlašských orechov
150 g práškového cukru
1 bielok
1 lyžica rumu
1 tmavá čokoládová poleva
orechy na zdobenie - vcelku alebo posekané
Postup:
Na doske zmiešame práškový cukor s mletými vlašskými orechami. Uprostred zmesi urobíme dierku a nalejeme do nej bielok a niekoľko kvapiek rumu. Nožom tekutiny zapracujeme do cesta. Keď je cesto veľmi riedke, pridáme trochu zo zmesi cukru a orechov. Rukami vypracujeme cesto.
Dosku posypeme práškovým cukrom a valčekom z cesta vyváľame placku. Znovu dosku pocukrujeme a placku obrátime. Takto pokračujeme, kým nerozvaľkáme plát na 0,3 cm. Z plátu vykrajujeme menšie kolieska a poukladáme ich vedľa seba na tácku. Pečivo necháme pri izbovej teplote odpočívať do druhého dňa.
V mikrovlnnej rúre alebo v hrnčeku s vodou necháme zohriať čokoládu vo vrecku podľa návodu na obale. Potom odstrihneme roh vrecka tak, aby vznikol malý otvor. Orechové kolieska ozdobíme uprostred čokoládovou polevou, ihneď ich posypeme nasekanými orieškami a necháme stuhnúť.