Choď na obsah Choď na menu
 


10. 3. 2013

Nepečené orechové kolieska

Igrediencie:

200g mletých vlašských orechov

150 g práškového cukru
1 bielok 

1 lyžica rumu 

1 tmavá čokoládová poleva

orechy na zdobenie - vcelku alebo posekané 

Postup:

Na doske zmiešame práškový cukor s mletými vlašskými orechami. Uprostred zmesi urobíme dierku a nalejeme do nej bielok a niekoľko kvapiek rumu. Nožom tekutiny zapracujeme do cesta. Keď je cesto veľmi riedke, pridáme trochu zo zmesi cukru a orechov. Rukami vypracujeme cesto.

Dosku posypeme práškovým cukrom a valčekom z cesta vyváľame placku. Znovu dosku pocukrujeme a placku obrátime. Takto pokračujeme, kým nerozvaľkáme plát na 0,3 cm. Z plátu vykrajujeme menšie kolieska a poukladáme ich vedľa seba na tácku. Pečivo necháme pri izbovej teplote odpočívať do druhého dňa.

V mikrovlnnej rúre alebo v hrnčeku s vodou  necháme zohriať čokoládu vo vrecku podľa návodu na obale. Potom odstrihneme roh vrecka tak, aby vznikol malý otvor. Orechové kolieska ozdobíme uprostred čokoládovou polevou, ihneď ich posypeme nasekanými orieškami a necháme stuhnúť.